Millised on Burger Kingi plaanid Tallinnaga?

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Burger King registreeris endale Eestis kaubamärgid.
Burger King registreeris endale Eestis kaubamärgid. Foto: SCANPIX

Mõni aeg tagasi kirjutas Postimees, et Ameerika Ühendriikide kiirtoidurestoranide kett Burger King seab end sisse Helsingisse, kuhu rajatakse kaks restorani.

Tallinncity kontakteerus Burger Kingi kommunikatsiooni osakonnaga ning palusime rääkida ettevõtte plaanidest laieneda Balti riikidesse.

«Tõsiseltvõetava ettevõttena teostame pidevalt ülemaailmset ülevaadet meie restoranide olukorrast. Strateegilisi otsusi (kuhu tuleb uus restoran - toim) teeme pidades silmas mitmeid asjaolusid, kaasa arvatud arenguvõimalusi, turusituatsiooni ja restoranide kasumlikkuse potentsiaali. Selliselt hoiame silma peal väga paljudes riikides, seal hulgas ka Eestil ja Baltimaade piirkonnal,» sai toimetus vastuseks.

«Kuigi me seda teeme, ei ole meil hetkeseisuga edasist infot, mis puudutaks plaane avada lähiajal mõni uus restoran Baltimaades,» edastati Burger Kingist.

Kuid küllap tuleb ametlik ja lihvitud nurkadega vastus panna ettevõtte strateegia arvele. Kui Tallinnas noolis äripinda nüüdseks kolm esindust avanud H&M, suhtles ka kiirmoebrändikett Eesti pressiga ümaralt, ühtki konkreetset signaali andmata.

Kahtlust, et Burger King Eesti turule siseneb, süvendas selle aasta esimeses patendiameti kaubamärgilehes avaldatud mitu USA kiirtoidurestorani Burger Kingi brändi.

Registreeriti Burger Kingi mustvalge ja värviline logo ning fraasid «Whopper» ja «Home of the Whopper», mis tähistavad restorani peamist toodet.

Toona märkis Burger Kingi peamine konkurent McDonald’s, et neile teadaolevalt uut kiirtoiduketti Eestisse oodata pole. «Praegu puudub meil igasugune usaldusväärne info, et Burger King oleks Eesti turule sisenemas,» märkis konkurendi Baltikumi juht Tomasz Nawrocki.

2010. aastal levis kuuldus, et ettevõte laieneb Soome. Kuni viimase hetkeni seda kuulujutuna võetigi. Nüüd on info ametlik - kaks uut restorani avavad Helsingis peagi uksed, esimene neist juba 13. detsembril. Siiani lähim koht, kust whopper'it leida võis, oli Venemaa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles