Kopli liinid tahab osta Londoni ärimees

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopli liinidele tegi pakkumise Londoni ärimees Paul Cooke.
Kopli liinidele tegi pakkumise Londoni ärimees Paul Cooke. Foto: Mihkel Maripuu

Kopli liinide ostuks laekus nädala alguseks kaks pakkumist, millest reedel teatavaks tehtud komisjoni otsuse kohaselt osutus sobivaks vaid üks – Suurbritannia ettevõte Ransome’s Trading Holding Company Ltd, mille suuromanik on Londoni ärimees Paul Neville Rodney Cooke (66).

Põhja-Tallinnas asuv mereäärne ala Kopli poolsaarel, mida nimetatakse Kopli liinideks, on arendajat otsitud juba aastaid. Piirkond on mahajäetud, hooned lagunenud ja seal on end sisse seadnud asotsiaalne või isegi kriminaalne kontingent.

Investorit esindab Eestis nii tehingu kui ka arendusprotsessi vältel kinnisvarabüroo EST Kinnisvara, mille juhatuse liikme Eva Kamsi sõnul on investeeringu taga seisev Cooke Eestis käinud juba aastaid ning omab siin 2009. aastast metsamaad, tänaseks ligi 1300 hektarit. Kams tutvustas Cooke’ile Eesti ärikinnisvara juba 2006. aastal ning Kopli liinide vastu oli Cooke’il pikalt huvi, kuid kui eelnevalt müüs Tallinna linn hoonestusõigust, siis see investorile ei sobinud. Kui müüki tuli kinnistu, siis otsustati pakkumine teha.

Kahest pakkujast vastas komisjoni hinnangul tingimustele vaid Cooke ning teise pakkumise teinud Eesti ettevõte jäetakse saladuseks. Kamsi sõnul oli tegemist «päris arvestatavate investoritega», kuid nad ei täitnud siiski mitmeid nõudeid.

Kopli liinide projekt hõlmab ca 17 ha suuruse maa-ala, millest hoonestatavate kinnistute pindala on ca 6 ha, ligi 11 ha on aga üldkasutatav, ühiskondlike ehitiste ja transpordimaa. Kopli liinide ja lähiala detailplaneeringu kohaselt on võimalik sellele alale ehitada ühe- kuni viiekorruselisi korterelamuid – kokku kuni 527 korterit - ja 38 ühepereelamut.

Pikemalt ärimehe plaanidest ja taustast loe laupäevasest Postimehest.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles