Britt soovib Kopli liine

, majandustoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaatamata praegusele armetusele on Kopli liinid elukeskkonnana üks Tallinna pärleid, asudes mere ääres ja kesklinnast lähistel.
Vaatamata praegusele armetusele on Kopli liinid elukeskkonnana üks Tallinna pärleid, asudes mere ääres ja kesklinnast lähistel. Foto: Andres Haabu

Kopli liinide ostuks laekus nädala alguseks kaks pakkumist, millest komisjoni eilse otsuse järgi osutus sobivaks vaid üks – Suurbritannia ettevõte Ransome’s Trading Holding Company Ltd, mille suuromanik on Londoni ärimees Paul Nevill­e Rodney Cooke (66).

Põhja-Tallinnas asuvale mereäärsele alale Kopli poolsaarel, mida nimetatakse Kopli liinideks, on arendajat otsitud juba aastaid. Piirkond on mahajäetud, hooned lagunenud ja seal on end sisse seadnud asotsiaalne või isegi kriminaalne kontingent.

Investorit esindab Eestis nii tehingu kui ka arendusprotsessi vältel kinnisvarabüroo EST Kinnisvara. Viimase juhatuse liikme Eva Kamsi sõnul on investeeringu taga seisev Cooke Eestis käinud juba aastaid ja talle kuulub siin 2009. aastast metsamaad, nüüdseks ligi 1300 hektarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles