Sinijärv: ei saa olla rahul olukorraga, mis ministri tagasiastumise tingis

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirbi toimetus.
Sirbi toimetus. Foto: Liis Treimann

Kirjanike liidu esimees Karl Martin Sinijärv ütles, et Rein Lang tegi õigesti, et kultuuriministri ametist tagasi astus, samas ei saa tema sõnul olla rahul sellega, et niisugune olukord üldse tekkis.

«Üsna palju asju tuleb veel ära oodata, aga kindlasti ei oleks õige rääkida siin rahulolust, kahtlemata oli see õige, et minister võttis kuulda ettepanekut ja toimis õigesti, mida kogenud poliitikult peakski eeldama, aga rahul ei saa olla sellega, et niisugune vajadus üldse kerkis, samas on loomulik, et kui sellise kaliibriga möödalaskmine toimub sinu haldusalas, siis isegi kõige parem minister astuks tagasi,» rääkis Sinijärv «Aktuaalses kaameras», vahendas ERR Uudised.

Loomeliidud üldiselt on Sinijärve kinnitusel hea tervise juures, kuigi nende roll ja olemus ajas muutuvad, ta rõhutas, et kindlasti ei ole nad miniministeeriumid nagu nad olid nõukogude ajal, Sinijärve sõnul on mõnes mõttes loomeliitude roll vähenenud, samas tundub talle, et minister Lang sooviks, kui loomeliidud oleksid rohkem ametiühingute moodi.

Sirbi uue peatoimetaja konkursilt ootab Sinijärv osavõturohkust. «Nii kõva meediakajastuse järel on vähe neid, kes ei oleks asjast üldse kuulnud ja kellel vähegi huvi midagi seal paremini teha, see on vähemalt ühte visioonidokumenti nüüd näinud ja sellest polegi väga keeruline paremat teha,» tõdes Sinijärv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles