Palo: 9. mai tähistamine on identiteediküsimus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
9. mai tähistamine pronkssõduri juures
9. mai tähistamine pronkssõduri juures Foto: Liis Treimann

Endine rahvastikuminister Urve Palo leiab, et Vene rahvale on 9. mai olulise tähtsusega ning sellesse halvasti suhtumine võib vaid äärmuslikele tiibadele hoogu juurde anda.

«Teises maailmasõjas saavutatud võit on Vene rahva jaoks väga olulise tähendusega ja üks Vene identiteedi oluline osa. Seda uhkuse tunnet kantakse edasi põlvkonnalt põlvkonnale ja ka Venemaa meedial on siin suur roll täita,» põhjendas Palo, miks võidupäeva üritused on nii rahvarohkeks muutunud.

«Sel korral oli tegu juubelipidustustega ja see omakorda aitas kaasa suuremale tähelepanule ajakirjanduses ning sellest tulenevalt rahvarohkusele mälestusmärgi juures.»

«Arvan, et me peaksime võtma seda rahulikult. Iseenesest pole Teise maailmasõja ohvrite mälestamises midagi halba,» sõnas Palo.

«Puhudes asja suureks ja suhtudes sellesse vaenulikult, anname ise hoogu juurde äärmuslikele tiibadele ja seda mõlemalt poolt,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles