Gordon Brown: astun parteiliidri kohalt tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gordon Brown
Gordon Brown Foto: SCANPIX

Briti peaminister Gordon Brown teatas täna, et loobub oma kohast leiboristide juhina. Samas avalduses ütles ta, et möödunudnädalastel valimistel opositsioonilistele konservatiividele kaotanud Tööpartei alustab valitsuse moodustamiseks läbirääkimisi liberaaldemokraatidega.

Libdemmid juba peavad kõnelusi konservatiividega, kuid teadet valitsuse moodustamisest pole neilt läbirääkimistelt veel tulnud. Browni tagasiastumist nähakse žestina liberaaldemokraatidele, et neid konservatiividega leppe sõlmimisest eemale meelitada, kirjutas uudisteagentuur AFP.

Brown kinnitas ühtlasi BBC teatel, et peab aktsepteerima valimistulemusi, kus ükski partei parlamendis absoluutset enamust ei saavutanud ning plaanib koalitsiooni loomise korral võimalikku valitsusjuhi ametit edasi pidada vaid nii kaua kui on hädavajalik stabiilsuse saavutamiseks.

Brown on peaministriametis olnud 2007. aastast ja plaanib parteijuhi kohast lahti saada hiljemalt septembrikuiseks leiboristide kongressiks

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles