Kommentaar: Windows XP operatsioonisüsteem jääb kevadel kasutajatoeta

, Windows Baltikumi tootejuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hinnanguliselt iga neljas Eesti arvutikasutaja töötab Win­dows XP operatsioonisüsteemiga. 8. aprillil 2014 lõpetab Microsoft aga praeguseks 12 aastat vana operatsioonisüsteemi kasutajatoe pakkumise. Sellest päevast ei saa XP kasutajad enam turvauuendusi ega Microsofti tehnilist tuge ning viirusetõrjeprogrammid ei suuda arvutit täielikult kaitsta.

Peamine põhjus, miks kasutajatoe pakkumine lõpetatakse, peitub arvutikasutajate turvalisuse tagamises. Tehnoloogia kiire arengu juures ei ühildu 12 aastat vana operatsioonisüsteem enam kõikide uute seadmete ja kasutajate vajadustega.

Pidev ligipääs oma andmetele, olenemata ajast, kohast ja seadmest, iseloomustab praegust nutiseadmete kasutamise ja kaugtöö hoogustumise aega­. Piltlikult öeldes on 12 aastat tehnoloogiamaailmas terve igavik ja enamik kasutajaid ootab arvutitelt võimalusi, millest 2001. aastal alles unistati. Selle taustal on Windows XP loomulik elutsükkel lihtsalt lõppemas ning viimane aeg on asendada see mõne tänapäevasema lahendusega. Samadel põhjustel lõppeb toe pakkumine ka Office 2003-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles