Seadusemuudatus kaotab ilmselt kaks linna

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pimeduse saabudes võib näha, kui suur osa Kallaste linnakese majade akendest on tegelikult pimedad – 1970. aasta rahvaloenduse ajal elas siin 1800 inimest, tänavu jaanuaris aga statistikaameti andmeil 814.
Pimeduse saabudes võib näha, kui suur osa Kallaste linnakese majade akendest on tegelikult pimedad – 1970. aasta rahvaloenduse ajal elas siin 1800 inimest, tänavu jaanuaris aga statistikaameti andmeil 814. Foto: Jassu Hertsmann

Uue korra kohaselt kaob käibelt aleviku mõiste ning kõigist alevikest saavad alevid või külad. Harjumaale võib linnu aga juurde tulla.

Siseministeeriumis valminud seadusemuudatus muudab kõik Eesti alevikud aleviteks või küladeks, mis toob endaga ilmselt kaasa Kallaste ja Mõisaküla linna saamise aleviks ja võib tekitada näiteks Haabneeme linna.

Praegune seis omavalitsustes ei anna enam kuigi selget aimu, mis asi on linn, alev või alevik. Nii näiteks on 1620 elanikuga Vahi küla Tartu külje all või 5634 elanikuga Haabneeme alevik oluliselt suuremad kui elanike registri andmetel 899 elanikuga Mõisaküla või 963 elanikuga Kallaste linn.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles