Reiljani tiib asendas Rüütli riigikogus Treialiga

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Rüütli.
Karel Rüütli. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Täna avaldasid riigikogu Rahvaliidu fraktsiooni liikmed Villu Reiljan, Mai Treial ja Ester Tuiksoo umbusaldust Karel Rüütlile fraktsiooni esimehena ja valisid kolme poolthäälega fraktsiooni uueks esimeheks Mai Treiali. 

«Mul on ääretult kahju, et samal ajal, kui meie liikmed mõtlevad ja arutavad, milline on erakonnale parim tulevikutee, siis poliitikud Villu Reiljan, Mai Treial ja Ester Tuiksoo tegelevad riigikogu fraktsioonis kohtade jagamisega ja oma kibestumise väljaelamisega,» kommenteeris Karel Rüütli.

Täna on tema sõnul erakonnas selgelt kaks leeri.

«On Reiljani-Treiali-Tuiksoo tiib, kes elavad minevikus ja süüdistavad tänaseid juhte,» rääkis Rüütli. «Samas pole nad ise välja pakkunud mitte ühtegi selget plaani, kuidas tagada rahvaliitlaste seisukohtade esindatus ka järgmises riigikogus ega isegi mitte seda, kes erakonda valimisteni juhiks.»

Teine tiib on tema tõlgenduses erakonna endiste riigikogu liikmete, ministrite ja maavanemate leer, kes soovivad partei programmi «Hooliv Eesti» jätkuvalt ellu viia ning näevad, et seda saab teha uue ühtse jõu tekkimisel sotsiaaldemokraatidega.

«Annan endast parima, et see jõud tekiks ning et Eestis toimuks pööre ühtsema ja hoolivama poliitika suunas,» ütles Rüütli ja lubas ühtlasi keskenduda edaspidi Rahvaliidu esimehena erakonna tulevikule.

Fraktsiooni aseesimees jäi kandidaatide puudumisel valimata.

Rahvaliidu fraktsiooniga seotud teemasid koguneb esmaspäeval arutama Rahvaliidu juhatus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles