ROK laseb Torino olümpia dopinguproove uuesti testida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dopinguproovid
Dopinguproovid Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) alustas neli aastat tagasi Torino olümpial sportlastelt võetud dopinguproovide kordustestidega.

Toonaseid proove otsustati uuesti testida seetõttu, et Maailma Anti-Dopingu Agentuuri (WADA) läbiviidud uurimisel selgus, et mõned sportlased võisid juba siis kasutada CERA-t ehk EPO hormooni täiendatud versiooni, vahendab Telegraph.

WADA-l on õigus uuesti testida kuni kaheksa aasta vanuseid dopinguproove ning juhul kui tuvastatakse keelatud ainete tarbimine, võidakse tagantjärgi ka medalid ära võtta.

Kui 2008. aasta Pekingi olümpia dopinguproove uuesti testiti, tuvastati viie sportlase organismis CERA jälgi, teiste seas jäi vahele ka 1500 m jooksus kuldmedali võitnud Rashid Ramzi.

Torino olümpia ajal puhkes suur skandaal Austria koondise ümber, kuna Itaalia politsei korraldatud reidi tulemusel leiti Austria murdmaa- ja laskesuusatajate elupaigast vereülekandevahendeid ja hulgaliselt süstlaid. Toona määrati võistluskeeld kuuele sportlasele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles