Sester: MTÜsid ei tohi erakondliku kuuluvuse alusel diskrimineerida

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Sester
Sven Sester Foto: Toomas Huik

Riigikogu rahanduskomisjoni esimehe Sven Sesteri (IRL) sõnul ei saa toetuste eraldamise üle otsustamisel diskrimineerida neid MTÜsid ja liite, mida juhivad mõnda erakonda kuuluvad inimesed, vahendas ERRi uudisteportaal.

«Jaotamise põhimõte on üks - see raha peab minema kindlasti avalikuks kasutamiseks,» ütles Sester «Aktuaalsele kaamerale».

Ta tõi näiteks «Pealtnägijas» välja toodud spordiseltsi Jõud, mille president on IRLi Helir-Valdor Seeder ning mis sai oma maja remondiks 170 000 eurot.

«Selle organisatsiooni juhatuses on üheksa või kümme inimest, kas peaksime neid siis diskrimineerima ja raha mitte andma?» küsis Sester.

Sesteri sõnul teevad fraktsioonid kogu aeg tööd, et tutvuda valimisringkondade oludega ning suhelda valijatega, lisaks kinnitas ta, et raha jaotamine on viimastel aastatel läinud aina läbipaistvamaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles