Kaua oodatud klaver jõudis Treffnerisse

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Väga mahe ja kaunis,» ütles Hugo Treffneri gümnaasiumi muusikaõpetaja Ülle Keerberg, kui oli võtnud Estonia tiibklaveril esimesed õrnad akordid. Tuttuus pill oli tulnud vaid veerand tundi tagasi Tallinnast koolimajja. «Vana klaver on ka hea kõlaga, aga natuke metalne,» lisas õpetaja.

Autost teisele korrusele saali jõudis muusikariist töörõivais tassijate musklijõul ning kooli direktori Ott Ojaveere ja HTG Vilistlaskogu MTÜ esindajate rõõmsa pilgu all. Vilistlaskogu arveldusarvele pangas ja kogumiskasti koolimajas oli kogunenud tänaseks peaaegu 23 500 eurot, uue klaveri eest tuli aga koolil välja käia umbes 27 000 eurot. Tartu linn andis omalt poolt kaks ja pool tuhat, kogumisarvet ei ole suletud.

Esimest korda kuulevad uue muusikariista helisid need, kes on kutsutud Treffonia 130. aastapäeva puhul 6. detsembril direktori vastuvõtule. Kontserdi annavad vilistlased aastaist 2010 ja 2011 ning need, kes lõpetavad sama kooli aastail 2014 ja 2015. Muu hulgas on kavas Raimo Kangro «Mozarti portree» esitada nõnda, et üks klaveriduo mängib uut ja teine duo vana, Rönischi klaverit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles