Raeküla kooli õpilased avastasid Lääne-Virumaad

, klassiõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla kooli lapsed käisid elamusterohkel reisil Lääne-Virumaal.
Raeküla kooli lapsed käisid elamusterohkel reisil Lääne-Virumaal. Foto: Erakogu

28. novembri varasel hommikutunnil startis Raeküla kooli eest reisibuss Rakvere poole, kaasas 4. ja  5. klasside õpilased. Seda hommikut oldi pikisilmi oodatud, sest ees teati olevat avastamisrõõmu väga mitmest valdkonnast.

Esimene peatus oli Roosna-Allikul. Reisiseltskond ei jõudnud ära imestada, et sellistest väikestest vulisevatest allikatest saab alguse meie oma hiiglaslikult laiutav ja lõputult pikk Pärnu jõgi. Kuid oma silm on kuningas ja nüüd teatakse kindlalt, kust Pärnu jõgi alguse saab.

Edasi jätkus teekond Lääne-Virumaa keskuse poole. Silmailu pakkusid teekonnal vahelduvalt nii rahe, vihm kui ka mustjas taevas sillerdav vikerkaar.

Rakveres peatus buss taevani kõrguva künka jalamil ja algas Rakvere linnuse vallutusretk. Sattusime 21. sajandist otse 13. sajandisse. Kindluse paksud müürid peitsid saladusi. Reisijuhi kindlal suunamisel tegime püssirohtu, kuulasime linnuse ajalugu, harjutasime kätt vibulaskmises, saime osa 13. sajandi igapäevaelust. Loomulikult külastasime piinkambrit, uurisime häbiposti ja käisime koos läbi põrgust. Kui olime linnuse kõrtsis keha kinnitanud, oli aeg tulla tagasi meie maailma.

Järgmine peatus oli politseimuuseum. See oli väga põnev koht, kus kõike sai kogeda omal nahal: testida kiirusreaktsioone, saada aimu purjutaja maailmapildist, põrgata kokku takistustega, osaleda rahvarahutustes, näha politsei ja ka kurjategijate varustust, teha fotoroboti pilti õpetajatest, võtta sõrmejälgi, saada aimu narkokurjategijate maailmast, õppida eristama võltsasju ehtsaist ja mõõta autode liikumiskiirust.

Kui kõik need põnevad asjad olid läbi uuritud, asusime teele kodu poole. Õues oli juba pime. Meid saatis koduteel silmapiiril sirav Veenus ja mõnus rahulolu ilusast päevast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles