Mine ja vaata: kesklinnas süttivad valgusimed

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Valgusbiennaali raames saab kesklinnas näha tervet rida suurejoonelisi valgusinstallatsioone, mis lülitatakse sisse alates reedest iga päev kella 17-23.


Nii näiteks on Viru keskuse nurgal Hämariku platsil prantslase Matthieu Tercieux’ heli ja interaktiivsete maakaartide mänguline ja poeetiline installatsioon «Sa oled siin… kusagil mujal».

Viru väljakul asuva Metro Plaza klaasfassaadil võib näha Saksa valgustusdisaineri, õppejõu ja meediafassaadide uurija Stephan Horni juhtimisel valminud installatsiooni. Suurejoonelisi valguskunsti teoseid saab näha veel Kanuti Aias, Paksu Margareeta ja Niguliste kiriku juures ning Viru tänaval De la Gardie kaubamaja seinal.

Ilmselt suurim valgusinstallatsioon on Vabaduse väljakul ja katab terve Kunstihoone seina. Installatsioonide nimekirja ja lähema tutvustse leiab Valgusbiennaali kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles