Skanska peab Eesti turgu liiga riskantseks

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skanska Oy pea­direktori asetäitja Tuomas Särkilahti (vasakul) ja Skanska ASi juhatuse esimees Andres Aavik teatasid eile pressikonverentsil, et ettevõte lahkub Eestist.
Skanska Oy pea­direktori asetäitja Tuomas Särkilahti (vasakul) ja Skanska ASi juhatuse esimees Andres Aavik teatasid eile pressikonverentsil, et ettevõte lahkub Eestist. Foto: Mihkel Maripuu

Järjekordse kinnituse selle kohta, et Eesti turg ei ole välisettevõtetele enam atraktiivne, saime eil­e, kui ehitusettevõte Skanska teatas, et lõpetab järgmise aasta lõpuks tegevuse.

Lahkumise põhjuseid on terve rida. Siinne turg on väike ja väga kõikuv. Skanska ASi eelmise aasta käive oli 62 miljonit euro­t, mis moodustab vaid kolm protsenti emaettevõtte, Soomes tegutseva Skanska Oy käibest.

Skanska tervikuna tegutseb mitmekümnes riigis nii Euroopas kui Põhja- ja Lõuna-Ameerikas. Kontserni eelmise aasta käive oli 15 miljardit eurot, mis tähendab, et meie Skanska moodustab 0,4 protsenti kogu grupi käibest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles