Noorukid püüdsid ekskavaatoriga rünnata presidendikantselei hoonet Kiievis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad kasutasid Ukraina presidendikantselei hoonet valvavate militsionääride ründamiseks ekskavaatorit.
Meeleavaldajad kasutasid Ukraina presidendikantselei hoonet valvavate militsionääride ründamiseks ekskavaatorit. Foto: SCANPIX

Kiievis püüab grupp maskides noori inimesi rünnata Bankova tänaval olevat kaitsetara, samas asub president Viktor Janukovõtši kantselei, vahendab Gromadske TV. Tänav on täis opositsiooni poolehoidjaid.

Kõike seda valvab eriüksus Berkut.  Neti-TV korrespondendi kinnitusel kasutavad maskides noored kommunaalametile kuuluvat ekskavaatorit. Samas lähedalt tõuseb valgusrakettide tõttu suitsu.

Buldooser pandi seisma, kuid militsionäärid pole veel meeleavaldajate laialiajamiseks aktiivsust üles näidanud. Valjuhääldi kaudu kutsuvad nad ründajaid üles provokatsioone lõpetama.

Bankova tänava rahutustes on viimastel andmetel saanud viga 100 korrakaitsjat, kes toimetati ka haiglasse.  Korrakaitsejõudude allikas rääkis Interfaxile, et vigastused on erineva raskusastmega. Tema kinnitusel vastasseis kestab, märulimiilits pole seni otsest jõudu meeleavaldajate vastu veel kasutama hakanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles