Paul Walker jättis filmiajalukku kustumatu jälje

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Walker, Vin Diesel
Paul Walker, Vin Diesel Foto: SCANPIX

Näitleja Paul Walker, kes tuntakse peamiselt «Kiirete ja vihaste» («Fast And Furious») filmiseeriast, kaotas elu laupäeval toimunud autoavariis.

Õnnetus juhtus Los Angeleses Valencias, vaid 28 miili kaugusel 40-aastase näitleja sünnikohast, kirjutab Daily Mail.

Walker tegi endale nime filmimaailmas, saades teismeliste südametemurdjast tõsiseks märulistaariks, ning teda
jäädakse  mäletatama ka kui pühendunud heategijat, head sõpra ja isa.

Paul kasvas üles Glendale'is mormoonidest vanemate ja viie noorema õe-vennaga. Oma ema kena välimuse pärinud Paul viidi varakult ajakirja- ja telereklaamide prooviesinemistele ning ta sai tööd lapsmodellina, millega tõi oma perekonnale lisaraha.

Kaheksakümnendatel ja üheksakümnendate aastate alguses sai Walker mitmeid telerolle ning ta osales sarjades nagu «Highway To Heaven», «Charles in Charge» ja «Who's the Boss».

Esimene suurem filmiroll tuli 1998. aasta linateoses «Pleasantville» Reese Witherspooni ja Tobey Maguire'i kõrval. Sellele järgnesid jalgpallidraama «Varsity Blues» ning teismelistekomöödia «She's All That».

Sellest ajast peale oli tema täht Hollywoodis tõusuteel. Roll 2000. aasta filmis «The Skulls» viis menuki «Kiired ja vihased» juurde - mõlema filmi režissöör on Rob Cohen. Walker kehastas filmis politseinik Brian O'Connerit, kes infiltreerus Dominic Toretto (Vin Diesel) juhitud street racerite gängi.

B-kategooria filmist ei loodetud kaugeltki sellist edu, nagu see hiljem pälvis. Sellele ilmus viis järge, mis on seni kokku teeninud 788 679 850 dollarit. Paul mängis kõigis peale kolmanda.

«Kiirete ja vihaste» vahel tõestas Walker end arvestatava näitlejana. Ta mängis Clint Eastwoodi suurejoonelises sõjafilmis «Flags Of Our Fathers» ja alahinnatud krimidraamas «Running Scared».

Sel aastal nautis Paul tööd «Kiirete ja vihaste» seitsmenda osa võtetel. Filmiseeria tulevik on nüüd küsimuse all, sest režissöör James Wan ja tema tiim peavad näitleja surma filmi sisse kirjutama. Nii kaotab filmiseeria aga ühe tähtsama tegelaskuju.

Walkeri elu ei keerelnud ainult kiirete autode ja lõputute filmivõtete ümber. Ta oli innukas filantroop, kelle erilise tähelepanu all oli keskkond ja meri, ning ta aitas kaasa mitme dokumentaalfilmi valmimisele.

2010. aastal asutas ta heategevuse Reach Out Worldwide, mis abistab looduskatastroofidest mõjutatud inimesi. Seda teemat puudutab film «Hours», mis räägib mehe ja vastsündinud lapse katsumustest orkaan Katrina ajal. See jõuab vaatajate ette tänavu jõuludel.

Ka vahetult enne oma surma tegeles Paul heategevusega. Initsiatiivi Reach Out Worldwide korraldatud üritusel hüppas mees punase Porsche GT kõrvalistmele, et teha oma viimane lõbusõit. Ürituse külalistele jääb meelde pilt naeratavast, õnnelikust mehest.

Porschet juhtis endine võidusõitja Roger Rodas, kes aitas näitlejal tema heategevusprogramm luua. Rodas oli ka tuuningusalongi Always Evolving, kus laupäevane üritus aset leidis, tegevjuht.

Walkerist jääb maha 15-aastane tütar Meadow, kes viibis samuti laupäevasel heategevusüritusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles