Elisa hakkab järgmisest aastast küsima e-arve eest 0,6 eurot kuus

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiilsideoperaatori Elisa esindus.
Mobiilsideoperaatori Elisa esindus. Foto: Toomas Huik / Postimees

Mobiilioperaator Elisa teatas, et hakkab alates 2. jaanuarist 2014 küsima klientidelt e-arve pakkumise eest 0,6 eurot kuus, kuna e-arvest saab Euroopa Liidu jõustunud regulatsiooni (SEPA) tõttu mugavusteenus.

«Alates uuest aastast, 2. jaanuarist 2014, pakume Teile (eraklientidele, toim) võimalust tasuta arvete vaatamist Elisa iseteeninduskeskkonnas,» selgitas Elisa suhtekorraldusjuht Marika Raiski pressiteates.

«Soovijatele pakume e-arveid edasi, mille tasu on 0,6 eurot arve kohta. Neile, kes hakkavad arvet Elisa iseteeninduskeskkonnas ise vaatama, midagi ei muutu. Uue korra järgi saab senisest e-arvest mugavusteenus, mida kõik soovijad saavad endale huvi korral tellida.»

Raiski rõhutas E24-le antud kommentaaris, et tegemist ei ole kohutusliku lisakuluga, vaid kliendil on olemas tasuta alternatiivne kanal ehk iseteeninduskeskkond, kus saab arveid vaadata tasuta.

Muudatus tehakse tema sõnul seetõttu, sest Euroopa Liidus jõustunud regulatsioon (SEPA), mille tõttu asendasid Eestis pangad otsekorralduse alates 1. veebruarist 2013 e-arve püsimakse teenusega, toob Elisale kaasa täiendavad kulutused, mis tulenevad Elisa arveldussüsteemi sisseviidavatest muudatustest.

Tele2 kommunikatsioonijuhi Hans Saarvelti sõnul ei ole Tele2 puhul e-arve tasuliseks muutmisest veel juttu olnud, EMT teenuste kommunikatsiooniijuht Kristina Samra teatas, et hetkel ei ole plaanis e-arve saamist pärast 1.veebruari 2014, kui SEPA rakendub, tasuliseks muuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles