Pildid: IRLi noored korraldasid Ukraina saatkonna juures piketi

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

IRLi noored korraldasid täna Ukraina suursaatkonna juures Kadriorus Lahe 6 meeleavalduse Ukraina Euroopa püüdluste toetamiseks, mis seoses Euroopa Liiduga assotsiatsioonilepingu sõlmimisest keeldumisega on taas päevakorda tõusnud.

«Toetame Ukraine Euroopa püüdlusi. Ukraina asub Huntingtoni joonel – ida ja lääne piiril. Taas on tõstatunud küsimus, kas ta kuulub ühte või teise väärtusruumi. Assotsiatsioonilepingust keeldumisega näitas president Janukovõtši administratsioon, et soovib viia riigi itta. Kiievis, Lvovis ja mujal toimuvad meeleavaldused näitavad, et suur osa ukrainlastest soovib kuuluda Euroopasse,» ütles IRLi noorte aseesinaine ja Euroopa Rahvapartei noorteorganisatsiooni YEPP asepresident Linda Eichler.

«25 aastat tagasi olime ise samasuguses situatsioonis ja siis oli Lääneriikide tähelepanu meie lääne-püüdlustele kriitilise tähtsusega. Meeleavalduse eesmärk on näidata ukrainalstele, et oleme nendega ja Euroopa uks on avatud,» sõnas Eichler.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles