Nintendo on konsoolisõjas põrumas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nintendo Wii U  Fit demonstratsioon.
Nintendo Wii U Fit demonstratsioon. Foto: SCANPIX

Sony ja Microsoft suutsid esimese 24 tunniga müüa rohkem uusi mängukonsoole kui Nintendo 9 kuu jooksul kokku, mis tähendab, et Nintendo võimalused oma käimasoleva finantsaasta käibe ja kasumi prognoose täita on kadumas, kirjutab Bloomberg.

Käesoleva aasta jaanuarist septembrini müüs Nintendo kokku 850 000 Wii U mängukonsooli, samas kui Microsoft suutis Xbox One´i ja Sony oma Playstation 4 esimese müügiloleku päevaga müüa üle miljoni mängukonsooli.

Samuti ei ole populaarsed Wii U mängud – Nintendo müüs esimese kuue kuuga vaid 6,3 miljonit konsoolimängu, mis tähendab, et selleks, et oma märtsiga lõppeva finantsaasta plaani täita, tuleks ettevõttel teise poolaastaga müüa pea 32 miljonit mängu.

Nintendo president Satoru Iwata lubas oktoobris, et finantsaasta tegevuskasumiks prognoositud 973 miljonit dollarit saadakse märtsi lõpuks siiski kokku, samuti loodetakse müüa kokku 9 miljonit Wii U mängukonsooli.

Analüütikud on aga palju skeptilisemad, nähes reaalsena pea kaks korda väiksemat tegevuskasumit ning müüdud konsoolide arvuks hinnatakse umbes 6 miljonit.

Kuigi eelmise generatsiooni mängukonsoolide puhul suutis Nintendo Wii Sony Playstation 3-le ja Microsofti Xbox 360-le edukalt konkurentsi pakkuda, edestades mõlemat arvulises müügis, pole eelmise aasta jõuluhooajal müüki paisatud Wii U suutnud oma eelkäija jälgedes astuda ning mängutootja teatas kevadel oma viiekümne börsil oldud aasta esimesest finantsaasta tegev- ja puhaskahjumist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles