Mustakivi keskuse naabrusse kavandatakse spordihoonet

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus spordihoone rajatakse Laagna ja Mustakivi tee nurgale.
Uus spordihoone rajatakse Laagna ja Mustakivi tee nurgale. Foto: Google StreetView

Linnavalitsus esitab volikogule kehtestamiseks detailplaneeringu, mis annab võimaluse rajada Lasnamäele Laagna tee ja Mustakivi tee ristumiskoha naabrusse spordi- ning teenindushoone.


Mahtra tn 2a kinnistu ja lähiala detailplaneering hõlmab 3,18 hektari suuruse maa-ala. Detailplaneeringu koostas Optimal Projekt OÜ, teatas Raepress.

Detailplaneeringus on ette nähtud muuta Mahtra tn 2a kinnistu sihtotstarve sihtotstarbeta maast ärimaaks ning määratud krundile ehitusõigus ühe maa-aluse ja kuni kahe maapealse korrusega spordi- ja teenindushoone ehitamiseks. Lisaks on kavandatud üldkasutatava maa sihtotstarbega krunt haljasala rajamiseks.

Planeeritud maa-ala asub Lasnamäe linnaosas Mustakivi asumis Mahtra tänava, Mustakivi tee ja Laagna tee vahelisel jäätmaal. Planeeritud maa-ala lähiümbruse peamiseks maakasutuse sihtotstarbeks on elamu- ja ärimaa. Teiselpool Mustakivi teed asub ostukeskus Lasnamäe Centrum, Mahtra tänava ääres paiknevad viie- kuni üheksakorruselised korterelamud, lisaks paiknevad Mustakivi tee ja Laagna tee ääres valdavalt kahekorruselised kauplused, teeninduspinnad ja tanklad ning elamukvartali sisse jääb kaks lasteaeda.

Kuna planeeritud maa-ala paikneb magistraalteede ristumiskohas ja hea vaadeldavusega asukohas, on tegemist linnaehituslikult olulise asukohaga ja arhitektuurselt parima lahenduse leidmiseks tuleb korraldada arhitektuurikonkurss.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles OÜ Kemrost. Detailplaneeringu koostas Optimal Projekt OÜ.
Mahtra tn 2a kinnistu ja lähiala detailplaneering võeti vastu linnavalitsuse 10. aprilli 2013 korraldusega ning oli 21. maist kuni 4. juunini 2013 avalikul väljapanekul. Avaliku väljapaneku ajal ei esitatud ühtegi vastuväidet ega ettepanekut.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles