Jalgpalli MMi teleülekande saatus on endiselt lahtine

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2010. aastal Lõuna-Aafrikas toimunud MMi võitjameeskond Hispaania.
2010. aastal Lõuna-Aafrikas toimunud MMi võitjameeskond Hispaania. Foto: SCANPIX

Ülemöödunud nädalal ehmatas paljusid jalgpallisõpru uudis, et kuna Eesti Rahvusringhäälingul (ERR) pole piisavalt raha, võib 2014. aasta jalgpalli MM siinsete televaatajate jaoks kättesaamatuks jääda. Kahe nädala jooksul pole loodetud arengut toimunud ehk teleülekande saatus on endiselt lahtine, kuid ERRi juhatuse esimees Margus Allikmaa avaldas lootust, et mingi summa riigieelarvest siiski leitakse.

Allikmaa sõnul on praegu veel vara öelda, kas rahvusringhääling saab puuduoleva summa kokku. See selgub aga alles siis, kui riigieelarve vastu võetakse.

«Ma julgen loota, et midagi ehk leitakse,» ütles Allikmaa ning lisas, et praegu otsitakse aktiivselt lahendust, kuidas maailmameistrivõistlused vaatajateni tuua, ning on loota, et mingi väike täiendus raha näol ikka tuleb.

Samas tõdes ta, et erakanalid pole ülekandeõiguse ostmise vastu huvi üles näidanud. Ka rahvusringhääling ei plaani mingisuguseid otsuseid ega valikuid teha enne, kui riigieelarves selgus tuleb, märkis Allikmaa.

Me teeme selle nimel tööd, et Eesti televaataja seda pilti näeks. Aga mis hinnaga, see selgub hiljem.

Kui algselt räägiti Tallinna TVst kui ühest potentsiaalsest ülekandeõiguse ostjast, siis möödunud nädalal linnavolikogule esitatud pealinna järgmise aasta eelarve eelnõus telekanalile Brasiilias peetava jalgpalli MM-finaalturniiri ülekandeõiguse ostmist ette ei nähtud.

Allikmaa kinnitas, et kindlasti leitakse lahendus, kuidas jalgpalli MMi pilt televaatajateni tuua. «Mingi trikk tuleb leida. Me teeme selle nimel tööd, et Eesti televaataja seda pilti näeks. Aga mis hinnaga, see selgub hiljem.»

2014. aastal Brasiilias toimuvat jalgpalli MMi saatus meie telekanalites on lahtine, sest seni MMi vaatajateni toonud Eesti Rahvusringhäälingul pole ülekande tegemiseks piisavalt vahendeid.

Eesti Rahvusringhääling juhatuse liige Hanno Tomberg ütles möödunud nädalal ETV saates «Vabariigi kodanikud», et kui ükski erakanal suvise jalgpalli MMi näitamise õigusi neilt ära ei osta, leiab ERR ikkagi MMi näitamiseks ise vahendid, sest juba makstud summade ja leppetrahvide ulatuses pole neil võimalik raha maha visata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles