Eesti Gaas: Gazprom pole huvitunud oma osaluse suurendamisest

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa riikliku gaasimonopoli Gazprom peakorter Moskvas.
Venemaa riikliku gaasimonopoli Gazprom peakorter Moskvas. Foto: Reuters / Scanpix

Eesti Gaasi juhatuse liige Raul Kotov ütles, et Gazprom, millele täna kuulub 37,02 protsenti Eesti Gaasist, ei ole seni huvitunud oma osa suurendamisest.

Samuti pole Kotovi sõnul toimunud arutelusid teemadel, kas mõni teine Eesti Gaasi osanik tahaks oma osalusest loobuda Gazpromi kasuks.

«Ilmselt on Vene kapitali kaasamine oluline neis ettevõtetes, mille edukust mõjutab koostöö Vene turuga või Venemaalt hangitav tooraine või Vene ettevõtetele osutatavad teenused,» lausus Kotov. «Sellistes ettevõtetes aitab Vene kapitali osalus kindlasti kaasa positiivsetele majandustulemustele.»

Küsimusele Vene ja Eesti ärikultuuri erinevuste kohta vastas Kotov: «Keeruline on välja tuua konkreetseid erinevusi, ehkki need on riikide ja rahvuste erinevast ajaloost ja kultuurist tingituna kindlasti olemas. Kuid kindlasti on üks, mis ühine nii Läänes kui Venemaal, see on põhimõte et äri peab olema kasumlik.»

Poliitika mõju kohta majandusele, lausus Kotov, et Eesti Gaas puutub
kokku mitte niivõrd Venemaa poliitikaga Eesti suhtes, kui Eesti poliitikaga Venemaa suhtes. «Gaasiäri arengu takistuseks on kindlasti paljude poliitikute arusaam, et gaasi hankimine Venemaalt on poliitiline risk,» nentis ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles