Soome antidopingu juht: Lallukka on tarvitanud kasvuhormooni!

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doping.
Doping. Foto: SCANPIX

Soome antidopingu juht Pekka Ilmivalta sõnas, et pole rahul spordikohtu otsusega, mis vabastas suusataja Juha Lallukka dopingusüüdistustest ja kavatseb asja edasi kaevata.

«Meie arvates on Lallukka tarvitanud keelatud ainet kasvuhormooni,» rääkis Ilmivalta Soome meediale. «Me pole nõus spordikohtu selgitustega.»

Ilmivalta sõnul on ta vestelnud Rahvusvahelise Antidopingu Agentuuriga ning üheskoos otsustatakse, kas asi kaevatakse edasi rahvusvahelisse spordikohtusse.

Samuti kinnitas Ilmivalta, et WADA on kasvuhormooni testiga jõudsalt tegelenud, määranud piirmäärad teaduslikult ning kavatseb need lähikuudel avaldada.

Kasvuhormooni testi piirmääradega tegeles Kanada sõltumatu uurimisrühm.

«Olen hämmastunud spordikohtu otsusest,» tõdes Soome antidopingu teadusjuht Timo Seppälä. «Pärast seda, kui testi piirarmäärad on teaduslikult paika saadud, pole kahtlustki, et Lallukka tarvitas kasvuhormooni. Tema näidud ületavad selgelt ka WADA testi uued numbrid.»

Seppälä sõnul esitati kohtule WADA vastsete uuringute tulemused, kuid neid ei võetud millegipärast arvesse. «Tõenäoliselt anname asja CASi, sest olen kindel: Lallukka kasutas kasvuhormooni!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles