Viimane poistelend meenutab kooliaega

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Viimane poistelend», koostanud Vello Lään, 
toimetanud Ilmar Kask, 
kujundanud Peeter Paasmäe, 
kirjastanud Elmatar, 
Tartu 2013, 248 lk. 
Raamatu esitlus on 7. detsembril kell 15 Hugo Treffneri gümnaasiumi auditooriumis.
«Viimane poistelend», koostanud Vello Lään, toimetanud Ilmar Kask, kujundanud Peeter Paasmäe, kirjastanud Elmatar, Tartu 2013, 248 lk. Raamatu esitlus on 7. detsembril kell 15 Hugo Treffneri gümnaasiumi auditooriumis. Foto: Repro

Pool sajandit tagasi, suvel 1955, lõpetas Treffneri kooli viimane selline lend, milles olid ainult poisid. Põhiliselt nende kooliajast ja eluteest räägibki raamat «Viimane poistelend».

Kui 1954. aastal said toonase 1. keskkooli poisid teada, et nende koolist tehakse segakool, tekkis vajadus näidata protestivaimu.

«Otsustasime selle otsuse vastu streikida ja kooli mitte enam tulla,» meenutab raamatus selle koostaja Vello Lään. «Juhtkond sattus paanikasse – see kujutas endast ju vastuhakku. Klassijuhataja Valter Metti käis kodudes meid veenmas, et tulgu me ikka kooli, asi olevat veel lahtine.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles