FSB ülem: metrooplahvatusi korraldanud jõugu kolm liiget on tapetud

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metrooplahvatuste ohvrite mälestuseks toodud lilled Lubjanka väljakul Moskvas.
Metrooplahvatuste ohvrite mälestuseks toodud lilled Lubjanka väljakul Moskvas. Foto: SCANPIX

Venemaa Föderaalse julgeolekuteenistuse (FSB) peadirektor Aleksandr Bortnikov teatas president Dmitri Medvedevile, et metrooplahvatustega seotud terrorigrupi liikmed on tehtud kindlaks.


Bortnikov täpsustas, et teada on nii täideviijad kui ka organisaatorid, vahendas RIA Novosti. Neist kolm on tapetud, lisas ta.

«Kahjuks ei saanud me neid kätte elusana, kuna nad osutasid relvastatud vastupanu ja seetõttu elimineeriti,» rääkis FSB juht presidendile.

Nende kolme hulgas on inimene, kes saatis kaks naisterroristi Moskvasse ja inimene, kes juhtis ühe naistest terroriakti toimumispaika.

Bortnikovi kinnitusel on olemas kõik «esemelised tõendusmaterjalid ja jäljed».
Bande ülejäänud liikmeid otsib FSB koostöös siseministeeriumi ja prokuratuuri uurimiskomiteega.

Pärast Bortnikovi raportit teatas president Medvedev, et kinnipidamisel vastupanu osutavad terroristid «tuleb hävitada ja haletseda pole siin midagi».

Moskva metroojaamades Park Kulturõ ja Lubjanka 29. märtsil aset leidnud pommiplahvatustes hukkus 40 inimest. Plahvatused viisid täide kaks naissoost enesetaputerroristi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles