Maksuvõlglaste hulk vähenes aastaga 40 000 võrra

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTA juhi Enriko Aava sõnul aitavad korralikult tasutud maksud riigil soetada vajalikku päästetehnikat.
MTA juhi Enriko Aava sõnul aitavad korralikult tasutud maksud riigil soetada vajalikku päästetehnikat. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Maksu- ja tolliameti (MTA) andmetel on aastaga tublisti vähenenud maksuvõlglaste hulk: kui mai alguses oli maksuvõlglasi 109 000, oli aasta eest samal ajal ligi 40 000 võlglast enam.


MTA peadirektori Enriko Aava sõnul on üsna oluline võlglaste hulga vähenemine tingitud nii eestimaalaste tublist maksekäitumisest kui ka MTA pidevast teavitustööst.

Samas hindas Aav, et võlglaste hulga vähenemise juures on mänginud rolli ka raskem majandusolukord, mille tulemusena on turult ära tõugatud need, kes ka varem makse korrektselt ei tasunud.

MTA peadirektori sõnul annab põhjust maksumaksjaid tänada seegi, et Eesti elanike maksekäitumine üha paraneb. Nelja kuuga laekus riigile maksutulusid 19,3 miljardit krooni, mida on 31,2 protsenti planeeritust. Möödunud aastal samal perioodil laekus planeeritud maksutuludest 28,3 protsenti.

MTA teatel on hüppeline maksuvõlglaste ja võlasumma kasv igal aastal tingitud maamaksu tähtajaga seoses. 31. märtsiks tuli tasuda maamaksu kokku 433 miljonit krooni, sellest oli 3. mai seisuga maksmata veel 34 miljonit krooni.

Seega oli laekumata vaid umbes 8 protsenti maamaksust, mis on MTA kinnitusel läbi aegade parim  tulemus. Kui eelmisel aastal samal ajal oli maamaksuvõlglasi 115 000, siis tänavu 78 000.



 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles