Narva rahvaliitlased ei toeta ühinemist sotsidega

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaliidu õhupall.
Rahvaliidu õhupall. Foto: Margus Ansu

10. mail toimunud Rahvaliidu Narva linnaühenduse konverents ei toetanud ühinemist Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga (SDE) ja leidis, et jätkata tuleb iseseisvalt.

«Rahvaliit peab jätkama iseseisvalt, see oli meie üksmeelne otsus,» sõnas Eestimaa Rahvaliidu Narva linnaühenduse esimees Aleksei Nalivaiko.

Seni on SDEga ühinemise poolt olnud Rahvaliidu Tartu linnaühendus, Tallinna linnaühendus, Pärnu maakonnaühendus, Järva maakonnaühendus, Rapla maakonnaühendus ja Saare maakonnaühendus.

Iseseisvalt jätkamise poolt on olnud Rahvaliidu Viljandi maakonnaühendus, Jõgeva maakonnaühendus, Valga maakonnaühendus, Lääne-Viru maakonnaühendus, Lääne maakonnaühendus, Põlva maakonnaühendus ja Tartu maakonnaühendus.

Kokku on liitumise vastu hetkeseisuga kaheksa ja liitumise poolt kuus maakonnaühendust.

Täna peaks kogunema veel Rahvaliidu Võru maakonnaühendus, mis ei pruugi aga ühinemise küsimuses selget seisukohta võtta. 16. mail toimuvad veel Hiiumaa maakonnaühenduse ja Ida-Viru maakonnaühenduse koosolekud. Harju maakonnaühendus ei pruugi ühinemise küsimuses koosolekut korraldada.

Rahvaliidu volikogu toetas samuti ühinemist SDEga. 23. mail peaks kogunema Rahvaliidu kongress, mis peab langetama ühinemise küsimuses lõpliku otsuse.

SDE volikogu arutab ühinemislepingut 16. mail. SDE üldkogu võtab küsimuses lõpliku otsuse vastu juuni alguses. Mõlemas parteis on ühinemise otsustamiseks tarvis vähemalt kahe kolmandiku delegaatide toetust.

Lepinguprojekti järgi ühineb Rahvaliit SDEga ning partei nimeks saab Eestimaa Sotsiaaldemokraatlik Erakond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles