Rõivas: apteekide säilimine tuleb maapiirkondades tagada

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas
Taavi Rõivas Foto: SCANPIX

Sotsiaalminister Taavi Rõivas ütles tänast riigikohtu otsust kommenteerides, et muudatuste sisseviimisega ravimiseadusesse tuleb pöörata suurt tähelepanu apteekide säilimise võimaldamisele maapiirkondades.

«Ministeeriumi esmane huvi on tagada apteegiteenuse kättesaadavus maapiirkondades. Analüüsime uut olukorda ning teeme kõik võimaliku, et riigikohtu otsusega ei kaasneks apteekide sulgemist just maal,» ütles minister.

Ta märkis, et töö vajalike seadusemuudatuste ettevalmistamisega saab olema tempokas, sest kuus kuud on üsna lühike aeg. «Oleme aga tööga juba alustanud, et viia ravimiseadus põhiseadusega vastavusse ning võimaldada apteekide säilimine ka hõredamalt asustatud piirkondades,» lausus ta.

Ministri sõnul tuleb esmalt riigikohtu otsusega põhjalikult tutvuda.

Riigikohus tunnistas täna põhiseadusega vastuolus olevaks ja kehtetuks ravimiseaduse sätted, mis piiravad apteekide asutamist. Samas möönis riigikohtu üldkogu, et vähese nõudlusega piirkondade puhul võib asutamispiirangute puudumisel linnades tekkida senisest suurem nõudlus apteekrite järele, mis tingiks maa-apteekide sulgemist. Riigikohtu otsus jõustub tuleva aasta 9. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles