Kohtunikud kõndisid Moslemi Vennaskonna üle peetud istungil saalist välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moslemi Vennaskonna juhtliige Essam al-Eryan süüaluste pingis.
Moslemi Vennaskonna juhtliige Essam al-Eryan süüaluste pingis. Foto: SCANPIX

Täna jätkati Moslemi Vennaskonna juhi ja teiste kõrgete ametikandjate üle peetavat kohtuprotsessi, ent istung katkes ootamatult – kohtunikud kõndisid süüaluste korrarikkumiste tõttu lihtsalt saalist välja.

Egiptuse kohtus katkes kolmapäeval taas Moslemivennaskonna juhi ja teiste kõrgete ametikandjate kohtuprotsess, kui kohtunikud süüdistatavate korrarikkumise tõttu istungisaalist välja kõndisid, edastas uudisteagentuur AFP.

Ka eelmine, 29. oktoobril alanud protsess Mohamed Badie ja veel 34 süüdistatava üle katkes – toona taandasid kõik kolm kohtunikku end kaasusest, viidates südametunnistusega seotud põhjustele.

Tänase istungi kolm uut kohtunikku taandasid end protsessilt aga Vennaskonna liikmete tekitatud kaose tõttu – nad karjusid süüpingis lakkamatult valitsusvastaseid loosungeid.

Badied ja tema kaht asetäitjat Khairat al-Shateri ja Rashad al-Bayoumi süüdistatakse üheksa Vennaskonna peakorterile tormi jooksnud meeleavaldaja mõrva ässitamises. Süüdimõistmise korral ootab neid surmanuhtlus. Mõrvasüüdistused on esitatud veel kolmele Vennaskonna liikmele, ülejäänud 29t isikut süüdistatatakse vägivallatsemises.

Miljonid meeleavaldajad nõudsid 30. juunil islamistliku presidendi Mohamed Morsi kukutamist, süüdistades teda vaid oma Vennaskonna huvides tegutsemises. Egiptuse sõjavägi kukutas 3. juulil Egiptuse esimese demokraatlikult valitud presidendi Morsi ja ajas augustis jõuga laiali tema toetajate protestilaagrid. Riigipöördest saadik on saanud surma rohkem kui tuhat inimest ja vahistatud 2000 islamisti, nende seas enamik Moslemivennaskonna juhtidest.

Morsi ise astus kohtu ette 4. novembril, süüdistatuna presidendipalee juures 2012. aasta detsembris hukkunud meeleavaldajate surmas. Egiptuse esimene demokraatlikult valitud president seadis avaistungil kohtu seaduslikkuse kahtluse alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles