Postimees teeb otseülekande PISA-teemaliselt arutelult

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimees teeb neljapäeval otseülekande Tallinna Ülikoolist, kus kuus Eesti haridusmaastiku esindajat ja teadlast arutlevad selle üle, milliseid järeldusi tuleks teha Eesti PISA testi tulemustest.

Arutelu põhiküsimus on see, kas rahvusvahelises esirinnas olemine on Eestile ikka piisavalt hea ja kui jätkusuutlikud on riigile kõva pingutamine ja kõrged PISA tulemused pikemas perspektiivis.

PISA tulemusi mõtestavad professor Mati Heidmets, Tallinna Reaalkooli õpilane Johann Ortin Õun, poliitik Liisa Pakosta ja kasvatusteadlane emeriitprofessor Viive-Riina Ruus.

Haridussotsioloogilise pilgu pakub professor Krista Loogma ning filosoofilisest vaatenurgast vaeb PISA tulemusi TLÜ Kasvatusteaduste Instituudi doktorant Kristjan Puusild.

Ülekanne Tallinna Ülikooli Astra hoones asuvas Auditorium Maximumi saalist algab kell 14 ja seda saab jälgida siit samast artiklist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles