IAAFi presidendi lubadus: Semenya saatus selgub juuni lõpus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Caster Semenya
Caster Semenya Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu (IAAF) president Lamine Diack kinnitas täna, et kõmulise Lõuna-Aafrika Vabariigi keskmaajooksja Caster Semenya tuleviku suhtes võetakse otsus vastu hiljemalt juuni lõpus.

«Sellega ei lähe enam kaua, tema saatus selgub juuni lõpus,» kinnitas Diack.

Mullu augustis Berliinis peetud maailmameistrivõistlustel naiste 800 m jooksus kuldmedali võitnud Semenya pole sellest alates võistelda saanud, kuna sattus sooskandaali keskmesse, vahendab SuperSport.

Nimelt kahtlesid paljud, kas tegemist on üldse naisega, kuna tema välimus on üsna mehelik ja tal on võrdlemisi jäme hääletämber. Seetõttu käskis IAAF Semenyal sootesti teha, selle tulemused pole aga siiani selgunud.

Väidetavalt on 19-aastane Semenya läbinud hormoonravi, andes seega kinnitust kuulujuttudele, et ta on hermafrodiit, mis tähendab, et tal pole munasarju, kuid on sisemised munandid, mis toodavad naisele mitteomaselt suures koguses testosterooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles