Raudteeületajatest liiklusrikkujad said karistuse asemel koolitusele

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudteeülesõit.Foto on illustreeriv.
Raudteeülesõit.Foto on illustreeriv. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) Lääne prefektuuri Paide politseijaoskond ja MTÜ Operation Lifesaver Estonia korraldasid 10. mail Türi kultuurimajas raudteeohutust käsitleva koolituse, millel osalesid täiskasvanud liikluseeskirjade rikkujad.

Aprillis ja mais oli Lääne prefektuuri haldusalal, Türi vallas politsei kõrgendatud tähelepanu all raudteeülesõidukohad ning raudteed ületavate liiklejate turvalisus, vahendas prefektuuri pressiesindaja.

Kontrollaktsiooni käigus tabas politsei pea kahe nädalaga veerandsada sõidukijuhti, kes ei järginud raudtee ületamisel ohutusreegleid.

Tabatud ohutusreeglite rikkujatele pakkus politsei võimaluse läbida raudteeohutusalane koolitus, mida enamik rikkujatest kasutas ning mõned kutsutud kaasasid koolitusele ka oma lähedased. Koolitus koosnes tunniajasest loengust, mille lõpus andsid koolitatavad tagasisidet saadud teadmiste kohta.

Paide politseijaoskonna noorsoopolitseinik Marju Tamsalu sõnul sai esmakordne täiskasvanud liiklusrikkujatele suunatud raudteeohutust käsitlev koolitus positiivset tagasisidet kõigilt osalejatelt. «Ehkki mõni osaleja avaldas algselt nördimust koolitusele kutsumise põhjuste kohta, peeti jagatud infot väga oluliseks ning nii mõnigi käsitletud teema oli kuulajaile uudiseks.»

Tamsalu tõi näitena raudteeäärsetes foorides vilkuva valge tule kohta, mida paljud raudtee ületajatest peavad lubavaks tuleks. «Vilkuv valge tuli kinnitab, et foor on töökorras ning
raudteed ületades peab liikleja ikkagi esmalt veenduma, et see talle ohutu on,» tuletas Marju Tamsalu meelde.

Raudteeohutus on osa meie liikluskultuurist ning teadvustades liiklejatele, kuidas turvaliselt raudteed ületada, paraneb liikluskultuur üldiselt. «Teadlikud inimesed oskavad paremini liikluses valitsevaid ohte vältida ning seetõttu jätkame taolise alternatiivse võimaluse pakkumist liiklusrikkujaile ka tulevikus,» kinnitas Tamsalu.

Ohutusreeglite eirajad, kes koolitusele ei ilmunud, saavad karistada väärteokorras, koolitusel osalenutele rakendati suulist hoiatust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles