Helsingi sadamas kukkus Tallinki laeva autoteki kaldramp alla

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto sündmuspaigalt
Foto sündmuspaigalt Foto: Lugejapilt

Täna õhtul purunes seni teadmata põhjusel Helsingi sadamast väljuma pidanud Tallink Stari laeva autoteki rambi lukustusmehhanism, mille tagajärjel kukkus ramp ühest nurgast osaliselt alla.

Esialgsetel andmetel pääsesid inimesed õnnetusest tõsisemate vigasusteta, kuid rike lõi segi Tallink Stari nii neljapäevaõhtuse kui ka reede hommikuse sõidugraafiku.

Õnnetus juhtus kella 19.40 ajal vahetult enne Tallink Stari väljumist Helsingi sadamast. Kahte autotekki omavahel ühendavat rampi tõstes purunes rambi mehhanism, mille tagajärjel ramp kukkus ühest nurgast osaliselt alla ja tekkinud kalde tõttu vajusid veoautod üksteise vastu. 

Autode liikumise tõttu jäi ühte kabiini kinni autojuht, kelle aitas välja kohale tulnud päästeteenistus ja vaatas üle kiirabi.

«Kiirabi on veel kohapeal ning igaks juhuks vaadatakse inimesed üle. Mõned sõidukid on purunenud. Rambi peal olid veoautod, mis vajusid üksteisele otsa,» ütles Tallinki pressiesindaja Indrek Raudjalg.

Rambi rikke tõttu jäävad ära Tallink Stari neljapäevased väljumised. Tallink Superstari kella 22.30 väljumine Helsingist on plaanis graafikujärgselt ja Tallink paigutab võimaluste piires Stari reisijad ümber Superstarile.

«Toimub võimaluste leidmine, kuidas sõidukid laevast maha saada,» sõnas Raudjalg. «Tallink vabandab reisijate ees ebamugavuste pärast.»

Laevas viibiva Postimehe lugeja sõnul oli pärast õnnetust sündmuspaigal palju kiirabi- ja tuletõrjeautosid ning laevatekile kutsuti autojuhte, kelle sõidukid kannatada said.

Tallink teatas täna õhtul oma kodulehel, et kolm homset Stari väljumist on tühistatud. Tühistatud on 7.30 Helsingi-Tallinn, 10.30 Tallinn-Helsingi ja 13.30 Helsingi-Tallinn. Reisijad ja autod paigutatakse võimaluste piires ümber laevale Superstar. Hilisemate kellaaegade väljumiste osas selgub täiendav info päeval. Tallink palub ebamugavuste pärast vabandust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles