Laevaliiklus Hiiumaaga on taastunud

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Hiiumaa Rohuküla sadamas.
Parvlaev Hiiumaa Rohuküla sadamas. Foto: Mihkel Maripuu

Reede hommikul jäid tormi ja kõrge veetaseme tõttu ära parvlaevade väljumised mandri ja Hiiumaa vahelisel Rohuküla-Heltermaa liinil ning Saaremaa ja Hiiumaa vahelisel Triigi-Sõru liinil, praeguseks on liiklus mandri ja Hiiumaa vahel taastunud.

Heltermaa-Rohuküla liinil häiris sildumist lisaks tormituulele ka väga kõrge veetase. Ilmateenistuse andmetel oli täna varahommikul Rohukülas tuule tugevus puhanguti üle 30 m/s ja veetase kella 6 ajal 85 sentimeetrit üle keskmise.

Ära jäid parvlaeva Hiiumaa väljumised Heltermaalt kell 6.30 ja Rohukülast kell 10 ning parvlaeva Regula väljumised Rohukülast kell 6.30 ja Heltermaalt kell 8.30, teatas liini operaator Väinamere Liinid.

Regula alustas liiklust esimesena ja väljus Rohukülast kell 8.30 ning Heltermaalt kell 10. Regula teeb täiendava ringi Rohukülast kell 11.30 ja Heltermaalt kell 13. Veetase oli kella 10 ajal langenud 70 senimeetrini üle keskmise, võimaldades taas parvlaeva Hiiumaa laadimist ja lossimist. Hiiumaa väljub graafikukohaselt Heltermaalt kell 11.30.

Triigi-Sõru liinil jäid ära hommikused reisid Hiiumaalt Sõrult kell 8.15 ja Saaremaalt Triigist kell 9.30.Uue täpsustava info olukorrast liinil annab laevakompanii kell 12.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles