Valgas hakatakse taas matusetoetust maksma

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väärikas viimane teekond nõuab suuri väljaminekuid.
Väärikas viimane teekond nõuab suuri väljaminekuid. Foto: SCANPIX

Valgas hakatakse uuest aastast maksma matusetoetust, mille suuruseks on esialgu plaanitud 120 eurot.

«Riik lõpetas viis aastat tagasi matusetoetuse maksmise masuaja kokkuhoiu ajal. Sellest ajast oleme kõik kuulnud lugusid sunnitult väheväärikatest matustest ja ka meie juurde on pöördunud inimesed, kes on lähedase matmise kulude tõttu on täiesti meeleheitel,» rääkis Valga  sotsiaalabiameti juhataja Meeli Tuubel. Ta lisas, et matuste korraldamine on kallis ja seda raha ei ole alati olnud võimalik eelnevalt säästudest koguda.

Toetuse saajaks on inimene, kes võtab enda kanda Valga linnas elanud inimese matmise kulud.. Toetuse saamiseks tuleb esitada surmatõend ja avaldus oma andmetega sotsiaalabiametisse, kust makstakse toetus välja võimalikult kiiresti.Toetuse suuruseks planeeritakse 120 eurot. Valga linnas registreeritakse aastas umbes 200 inimese surm, seega tuleb linnaeelarves arvestada 24 000eurose kuluga.

Omasteta inimeste matmise kulud katab jätkuvalt Valga linn. Sotsiaalabiameti juhataja Meeli Tuubeli sõnul on sel puhul kasutusel kremeerimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles