Adrian Sutilist sai ametlikult Sauberi sõitja

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adrian Sutil.
Adrian Sutil. Foto: AFP / Scanpix

Sauberi vormel-1 meeskond teatas viimaks ametlikult, et tuleval hooajal sõidab nende meeskonnas sakslane Adrian Sutil.

Seni on 30-aastane Sutil esindanud vaid Force India meeskonda, millega ta liitus 2007. aastal, kui tiim kandis veel Midlandi nime. Hooaja lõpus Skyperi nime võtnud tiim kandis seda ka järgmisel aastal, alates 2008. aastast on aga tegu Force Indiaga. Kuue hooaja jooksul jäi Sutili parimaks tulemuseks MM-sarja 9. koht 2011. aastal.

Ühes Hiina ööklubis toimunud kaklus oli muuhulgas põhjuste seas, mis jätsid Sutili 2012. aastaks tööta, ent tänavu oli sakslane stardirivis tagasi ja lõpetas hooaja üldarvestuses 13. kohaga, kogudes 29 punkti.

Sauberi teine sõitja on jätkuvalt lahtine. Varem on meeskond lubanud, et superlitsentsi saamise korral läheb see koht noorele venelasele Sergei Sirotkinile, kuid maineka väljaande Autosport andmetel on praegu veel sõelal ka teisi kandidaate.

Lisaks on praegu vormel-1 sarjas täitmata veel vaid kolm sõitjakohta - kumbagi pilooti pole avalikustanud Caterham ning Marussia otsib jätkuvalt tiimikaaslast Jules Bianchile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles