Meikar: Venemaalt tuleks võtta olümpiamängude korraldamisõigus

Martti Kass
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Musta mere ääres asuv Sotši..
Musta mere ääres asuv Sotši.. Foto: Reuters / Scanpix.

Olenemata Venemaa edasistest sammudest peaks reformierakondlase Silver Meikari arvates 2014. aasta taliolümpiamängude korraldamisõiguse suurriigilt ära võtma.


«Inimõiguste rikkumine ROKi ei kõiguta, kuid mängude ja seal osalevate sportlaste turvalisus ometi ju võiks,» ütles Meikar.

Ettepanekut Sotši taliolümpia ärajätmiseks võiks Meikari arvates tuliselt toetada ka Hiina Rahvavabariigi olümpiakomitee.

«Rikkusid ju venelased nende rahupeo hästi planeeritud rünnakuga, kus turmtuli Gruusia vastu tegi silmad ette vaatemängulisele ilutulestikule avatseremoonial. Järgmise päeva lehtedes ei lehvinud esikaanel mitte Hiina Rahvavabariigi punalipu taustal avatud Pekingi olümpiamängud, vaid verest punaseks määrdunud näod ning Gruusia territooriumile rulluvad vene tankid,» tõdes poliitik.

«Putini režiimi päikest paneks suurim spordipidu särama nagu Hiina kommunistide päike hakkas särama 8. augustil. Nii mõnedki suusarajad ja külastajate hotellid rajatakse Gruusiast varastatud territooriumitele ning mängud muutuvad praegu toimuva sõja õigustuseks.»

«Vene režiim armastab sära ja jõudu. Sõja lõpetamiseks peab läänemaailm näitama ühist löögirusikat. Ühtsust on vaja ka võika režiimi sära kustutamiseks, ehk siis taliolümpia asukoha muutmise osas. ROKi kiire ja otsustav otsust võib vähendada pisut seda häbi, mida nad täna Pekingis tundma peavad. Varane otsus võimaldab ka uuel kohal vajalikke ettevalmistusi teha, mis tagavad, et 2014 lumine spordipidu oleks väärikalt korraldatud,» tõdes Meikar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles