Leedulasest naisepussitaja tahab oma süüasja uut läbivaatamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nuga. Fotolavastus.
Nuga. Fotolavastus. Foto: Toomas Huik / Postimees

Oma elukaaslase pussitamise eest pikaks ajaks vangi mõistetud leedulane Gintas Burkauskas soovib oma süüasja uut läbivaatamist.

Burkauskas taotles riigilt õigusabi teistmisavalduse koostamiseks, kuid sai kõigis kolmes kohtuastmes eitava vastuse. Kui tal siiski õnnestub teistmisavaldus esitada, peab riigikohus kaaluma, kas tema süüasja uueks läbivaatamiseks on alust.

Burkauskase süüdimõistmine jõustus mullu septembris, kui riigikohus ei võtnud tema kassatsioonkaebust menetlusse.

Harju maakohus määras mullu jaanuari keskel 48-aastasele Gintas Burkauskasele raskete tervisekahjustuste tekitamise ees seitsmeaastase vangistuse. Kuna mehel oli ka varasema süüteo eest osaliselt karistus kandmata, tuleb tal kokku trellide taga veeta kümme aastat. Karistusaja alguseks luges kohus tunamullu 26. mai, kui politsei ta kinni pidas.

Nii Burkauskas kui ka tema kaitsja taotlesid seejärel maakohtu süüdimõistva otsuse tühistamist ning süüaluse õigeksmõistmist, kuid mullu mai alguses jättis Tallinna ringkonnakohus maakohtu otsuse jõusse.

Süüdistuse järgi ründas Burkauskas tunamullu 26. mai õhtul Tallinnas Pae tänaval asuvas korteris oma elukaaslast Svetlanat, keda pussitas kääridega selga. Naine sai eluohtlikke vigastusi, kuid meedikutel õnnestus tema elu päästa.

Burkauskas on varem viiel korral kriminaalkorras karistatud, viimati sai ta röövimise eest kolme ja poole aasta pikkuse vangistuse 2008. aasta oktoobris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles