Tallinki laev Star naases liinile

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Detsembri keskel purunes Tallinki reisiparvlaeval Star autoteki ramp.
Detsembri keskel purunes Tallinki reisiparvlaeval Star autoteki ramp. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinki reisilaev Star naaseb laupäeval tavapärases graafikus liinile ja teeb esimese sõidu kell 7.30 Helsingi-Tallinna liinil.

Eile Tallinnasse saabunud laev sõitis täna varahommikul tagasi Helsingisse, et alustada sealt graafikujärgseid reise. Kuna laeva autotekkide vaheline ramp vajab parandamist, on esialgu kasutuses vaid laeva kõige madalam autotekk, teatas Tallink.

Esialgsete vaatluste põhjal põhjustas neljapäeval kell 19.40 juhtunud õnnetuse laeva kahe autoteki vahelise rambi konstruktsioonielemendi purunemine. Mis detail purunes ja mis selle põhjustas, selgitab ekspertiis, mille viivad läbi klassiühing, kindlustusfirmad, rambi tootja ning riiklikud ametkonnad.

Stari ehitas Soome laevaehitaja Aker Yards, mis andis laeva Tallinkile üle 2007. aastal. Kõnealuse rambi on tootnud Skandinaavia ettevõte TTS, mis on merendusvaldkonnas tuntud ja kogenud rampide tootja. 44 meetri pikkusele ja 6 meetri laiusele rambile on väljastatud sertifikaat kuni 200-tonnise raskuse kandmiseks. Õnnetuse hetkel rambil paiknenud sõidukite kogukaal oli deklaratsioonide alusel 130 tonni. Sõidukite kaalu vastavus deklaratsioonile kontrollitakse üle.

Star on oma ehituselt Tallinki laevade seas unikaalne, samuti pole samasuguse ehituse, mõõtmete ja mehhanismiga rampi kasutusel teistes Tallinki laevades. Rambi erinevatele detailidele tehakse erinevaid plaanilisi hooldusi ja iga 5 aasta järel peab ramp läbima uue sertifitseerimise.

Õnnetusega seotud otsesed kahjud hüvitab Tallinki kindlustusfirma, mille esindajad on käinud kahjusid ka üle vaatamas. Kõik muud kulud ja kahjunõuded vaatab Tallink läbi iga juhtumi põhiselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles