Eesti arvestab üleminekul isekustuvatele sigarettidele tubakafirmade huve

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlev sigaret. Foto on illustreeriv.
Põlev sigaret. Foto on illustreeriv. Foto: Toomas Huik / Postimees

Eesti ei kiirusta Soome eeskujul isekustuvaid sigarette nõudvat seadust vastu võtma, vaid ootab ära Euroopa Liidu direktiivi, mis peaks tulema aasta lõpus, kirjutab Õhtuleht.

Siseministeeriumi pääste- ja kriisireguleerimisosakonna nõunik Priit Laaniste kinnitab, et ka meil on üleminekut sätestav seaduseelnõu valmis. Tubakafirmad on muudatusega põhimõtteliselt nõus, kuid kiire üleminekuga mitte. «Kaasasime kohe ka tubakatootjate esindajad. Nende huvi on just selles, et ei peaks sigarette ära põletama,» selgitab Laaniste. Rahandusministeeriumgi ei toetanud kiiret üleminekut, sest kui hävitataks sigarette, millelt aktsiis tasutud, tuleks raha tubakafirmadele tagasi maksta.

Isekustuva sigareti paberisse on tehtud kohad, kus põlemine lõpeb ja nii ei põle sigaret enam edasi, kui seda ei tõmmata ja see peaks tagama suurema tuleohutuse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles