Riik plaanib ühinenud omavalitsusi 3,2 miljoni euroga toetada

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm / Sakala

Riik plaanib toetada kohalike valimiste järel tekkinud uusi omavalitsusi 3 226 050 euroga, sellesisuline eelnõu peaks valitsuse ette jõudma juba sel neljapäeval.

Ühinemistoetust makstakse uutele omavalitsustele 50 eurot elaniku kohta, kuid mitte vähem kui 150 000 eurot ega rohkem kui 400 000 eurot.

Suurima toetuse – 654 450 eurot – saab eelnõu järgi Viljandi vald, mis pandi kokku Paistu, Pärsti, Saarepeedi ja Viiratsi vallast.

Harjumaal Kose ja Kõue valla liitumisel tekkinud Kose valda toetatakse 430 800 euroga, Hiiumaal Hiiu vallaks ühinenud Kärdla linn ja Kõrgessaare vald saavad eelnõu järgi 328 650 eurot.

Ida-Virumaal liitusid Lüganuse ja Maidla vald ning Püssi linn Lüganuse vallaks, mis saab kava kohaselt 450 000 eurot. Läänemaal Oru, Risti ja Taebla vallast moodustatud Lääne-Nigula valda toetatakse 450 000 euroga.

Pärnumaal Audru ja Lavassaare valla ühinemisel tekkinud Audru vald saab toetust 419 300 eurot, Põlva linnast ja vallast tekkinud Põlva vald 501 850 eurot.

Toetus on mõeldud omavalitsuste ühinemisega seotud uuringuteks, elanike arvamuse väljaselgitamiseks, nime ja staatuse muutmisega seotud toiminguteks, ametiasutuste ümberkorraldamiseks, ühekordsete hüvitiste maksmiseks töövallavalitsuse töötajatele, avalike teenuste korraldamiseks, investeeringuteks, laenude tasumiseks ja ELi projektide rahastamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles