Kas Koplist võib saada järgmine Kalamaja?

Liisu Arumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koplis saab korteri Põhja-Tallinna odavaima hinnaga.
Koplis saab korteri Põhja-Tallinna odavaima hinnaga. Illustratsioon: graafika: Silver Alt

Briti ärimehe soov Kopli liinid ära osta ja miljööväärtuslikuna välja arendada on tekitanud arutelu kinnisvaraarenduste võimalikkusest Koplis.

Kopli ei võrdu vaid Kopli liinidega, seda mõjutavad ümbritsevad Pelguranna, Sitsi ja Kalamaja asumi eri osad ning isegi asumi sees on kontrast suur. Võrdluseks Kopli liinide ümbruse troostitusele jäävad mööda Kopli tänavat sõites silma vägagi kaunilt korda tehtud kunagiste tehaseomanike majad. Mereakadeemia juurest algaval Kaluri tänaval asuvad aga korralikud pargiga piirnevad eramud ning Süsta tänaval taastatakse järjest ajastuhõngulisi maju – neid näited on veelgi.

Kuid uusarendusi Koplis peaaegu pole. Pindi Kinnisvara juhatuse liikme Peep Soomani sõnul pole Koplis praegu mõtet kinnisvara arendada põhjusel, et Kopli hinnatase on võrreldes teiste asumitega niivõrd palju madalam. «Sa ehitad maja valmis ja pead seda müüma põhimõtteliselt ehitushinnaga või natuke kallimalt, aga sissesõiduteed, parklad, haljastus – see ju kõik maksab lisaks,» räägib ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles