Eesti jazzitalent Kadri Voorand soojendab Andy Allo kontserti

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Voorand.
Kadri Voorand. Foto: promo

30. detsembril esineb Nokia Kontserdimajas unikaalne alter-hip-souli artist Andy Allo koos bändiga, et oma esimese Euroopa kontserttuuri raames anda esmakordselt ka unustamatu muusikaelamus Eestis.

Allo on unikaalne artist, kes ei esinda vaid ühte muusikažanri, vaid toob kuulajateni unikaalse alter-hip-souli, kus meloodia, sõnad ja rütm põimuvad täiuslikult kokku.

Enne soolokarjääri alustamist tegi Aafrikast pärit muusik 2011. aastast alates laulja ja kitarristina koostööd Ameerika muusiku Prince’i New Power Generationiga, kirjutades koos Prince’iga nende albumi üheksast loost kolm: «Superconductor», «The Calm» ja «Long Gone».

Ülejäänud kuue muusikapala loomisel kaasas Allo teisi tõelisi muusikalegende, et muuta nende kõla omapäraselt täiuslikuks.

Seejuures jõudis «Superconductor» nii Prantsusmaa, Suurbritannia kui ka USA number üks souli ja R&B-albumiks.

Prince on kord öelnud, et Allo teeb varsti oma loominguga revolutsiooni, kuid see «varsti» on käes juba praegu.

Sel aastal teeb Andy Allo esmakordselt sooloartistina kontserttuuri Euroopas, mille raames jõuab tema unikaalne muusika nii Viini, Münchenisse, Pariisi, Londonisse ja mujale Euroopasse, sh ka esmakordselt Eestisse.

Andy Allo Eesti kontserdi juhatab 30. detsembril sisse noor ja särav Eesti jazz-laulja ja helilooja Kadri Voorand, kes on esimeste seas pälvinud väärika auhinna Aasta Noor Jazzitalent.

Omapärane improvisatsioon ja helilooming on toonud Kadri Voorandile auhindu nii Eestis kui ka võõrsil. Seejuures on tema muusika viimastel aastatel jõudnud ka juba suure hulga välispublikuni - kontsertreisid on viinud tema erinevaid kollektiive nii Euroopasse kui ka Ameerikasse ja Kanadasse. Kadril on ilmunud kolm albumit, neist viimane «Kosmogooniline etüüd» on juba võitnud publiku südamed ning jõudnud ka Euroopa Jazziajakirjade edetabeli TOP 10sse.

Andy Allo ja Kadri Voorandi kaasahaarav ja unustamatu kontsert toimub 30. detsembril kell 19 Nokia Kontserdimajas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles