Ivo Rull: Sirbi peatoimetajana säilitaksin kultuurse stiili

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Rull
Ivo Rull Foto: Postimees.ee

Sirbi peatoimetaja ametikohale kandideeriv suhtekorraldaja Ivo Rull leiab, et kultuurilehe paberväljaandes peab säilima klassikaline lähenemisviis, et hoida Sirbi tänast 50+ lugejaskonda, ent samas tuleb kaasajastada Sirbi veebiversioon.

Ka eelmisel konkursil osalenud, ent valituks mitte osutunud suhtekorraldusfirma Rull & Rumm juhataja Ivo Rull selgitab komisjonile esitatud järgmise viia aasta tegevuskavas Sirbi peatoimetajana, et just järjekindlus on üks ajalehe toimetajale vajalik iseloomuomadus.

Peatoimetajana plaanib ta panustada lehe terviklikusesse. «Sirbi peatoimetajana hoiaksin stiili a’la ooperietenduse ajal lavaaugus orkestrit juhendav dirigent. Peaksin põhiliseks lasta särada välisautoritel ja toimetajatel ning keskenduksin nende teemakäsitlustest tervikliku ajalehte loomisele,» kirjutab Rull. Ta lisab, et avalikes esinemistes peab kultuurilehe peatoimetaja säilitama kultuurse stiili ning hoiduma roppustest.

Klassikaline Sirp jääb alles

Oma tegevuskava lähtekohad jagab Rull kolmeks: Sirp peab jääma professionaalseks, rühmituste üleseks ja kultuurielu selle mitmekesisuses kajastavaks nädalaleheks, kultuurileht peab saama kultuuri- ja teadusteemade debati sisuliseks eestvedajaks ning jääma avatuks erinevatele ideoloogiatele, vaatenurkadele ja trendidele.

Rull toob välja, et Sirp peab paberil jääma truuks pikematele analüütilistele tekstidele. «Paberlehe põhifunktsioon on hoida alles tänast Sirbi 50+ lugejaskonda. Paberlehes peab säilima klassikaline, kindlaid valdkondi ja rubriike stabiilselt serveeriv lähenemisviis.»
Samas plaanib ta peatoimetajana muuta mittetellijatele Sirbi artiklite lugemine veebis tasuliseks, tellijatele jääb teenus tasuta.

Välisautorite ringi tuleb avardada

Rull toob välja, et peatoimetajana on ta esmane ülesanne taastada töörahu toimetuses. «Sirbi toimetuses puuduvad hetkel kirjanduse ja filmi valdkonna rubriigitoimetajad. Sestap korraldan peatoimetajaks valituks osutudes koheselt vastavatele kohtadele avalikud konkursid.»

Rull leiab, et Sirbi honorarifondi 40-protsendiline suurendamine tuleval aastal loob hea eelduse välisautorite ringi laiendamiseks. «Välisautoriteks püüan kaasata ka Sirbi varasemaid pikaajalisi peatoimetajaid,» lisab ta.

Sirbi peatoimetajaks kandideerib 16 inimest, neist kolm ajakirjanikku, kaks kirjanikku, hulk teatri ja kunstiga seotud inimesi, suhtekorraldaja, insener, ökonomistist pensionär ning aktivistist ja õppejõust koosnev tandem. Kultuurilehe peatoimetaja valimise teine voor toimub reedel ning kui komisjon jõuab ruttu otsusele, võib konkursi võitja selguda juba samal päeval, vahendas «Aktuaalne kaamera» eile.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles