51 süüalusega kupeldamise kohtuprotsess algab veebruaris

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Harju maakohus pani teisipäeval toimunud järjekordsel eelistungil paika, et 51 süüalusega kupeldamise kohtuprotsess algab järgmise aasta veebruaris.

Kõige esimene istung on planeeritud 21. veebruarile ja viimane 30. aprillile.

Viimati käsitles kohus eelistungil süüasjaga seonduvat detsembri alguses, kui vabastas kupeldamiskaasuse ühe osalise vahi alt. Kohus leidis, et vahi alt võib vabastada bordelli juhtimises osalemises süüdistatava 31-aastase Andrei, samas jäid vahi alla samuti väidetavalt bordelli juhtimises osalenud 59-aastane Grigori ja 54-aastane Aleksei.

Juba varem oli prokuratuur lubanud vahi alt välja neljanda vahistatu, 44-aastase Irina, kelle osas muutis kohus tõkendit. Nimelt oli ta allutatud elektroonilise järelevalve alla, mille kohus asendas nüüd allkirjaga elukohast mittelahkumise kohta.

Põhja ringkonnaprokuratuur esitas novembri lõpus 51 inimesele süüdistuse kupeldamiseks loodud kuritegelikku ühendusse kuulumises, enamus neist olid taksojuhid.

Süüdistuse kohaselt olid nad seotud Tallinnas Pirita linnaosas asunud ja konspireeritult tegutsenud bordelli tööga, teatas Põhja ringkonnaprokuratuur. Bordellis teenindati välismaalasi, peamiselt Soomest pärit kliente, keda toimetasid kohale bordelli juhtkonna välja valitud taksojuhid.

Kriminaalasja eeluurimisel kogutud andmeil tegelesid viis süüdistatavat bordelli juhtimise ja töö korraldamisega või said tulu selle omanikena.

Ülejäänud 46 süüdistavat on taksojuhid, kes said süüdistuse kohaselt iga bordelli toodud kliendi pealt 50-70 eurot vahendustasu. Süüdistus esitati neile taksojuhtidele, kes uurimisandmeil viisid kliente bordelli süstemaatiliselt pikema aja jooksul. Taksojuhid töötasid erinevates taksofirmades ja füüsilisest isikust ettevõtjana või tegutsesid tegevusloata.

Politsei pidas bordelli juhtimises ja selle töö korraldamises süüdistatavad Grigori (59), Aleksei (54), Inna (44) ja Sergei (31) kahtlustatavatena kinni tänavu 4. juunil ja kohus võttis nad prokuröri taotlusel eeluurimise ajaks vahi alla. Ülejäänud kahtlustatavatele kohaldati kergemaliigiline tõkend.

Samuti on kohus arestinud võimaliku konfiskeerimise tagamiseks süüdistatavate Aleksei, Grigori, Sergei ja ühe kolmanda isiku vara: kaks kinnistut hinnangulise maksumusega ligi 220 000 eurot, sularaha erinevates valuutades koguväärtusega umbes 50 000 eurot, sõiduautod Porsche Cayenne ja Mazda 6, ligi 20 000 eurot maksnud käekella Corum ja muud.

Kriminaalasja kohtueelse uurimise viis läbi Põhja prefektuuri organiseeritud ja raskete kuritegude talitus ja menetlust juhtis Põhja ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles