Tuntud poekett loobub soovitusest «poiste asjad»

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marks & Spencer hakkab mänguasju pakkuma sooneutraalselt.
Marks & Spencer hakkab mänguasju pakkuma sooneutraalselt. Foto: AP/Scanpix

Briti poekett Marks & Spencer nõustus muutma järgmiseks kevadeks oma mänguasjade pakendid sooneutraalseks, kuna ostjad olid kurtnud, et nende turundus soosib stereotüüpe.

Ostjad esitasid kaebuse mänguasjade kohta, mida pakuti «poiste asjadena», kirjutab Guardian. Sinna hulka kuulusid lennukid, autod, dinosaurused, võidusõiduautod ja tuletõrjedepoo. Viimase nimetatu kirjelduses seisis, et see tuletõrjedepoo on ideaalne väiksele pritsumehele. Kella soovitati kui ideaalset aksessuaari, milleta poisid läbi ei saa ja naljaraamatu kohta oli kirjas, et poisid teavad parimaid nalju.

Poekett ütles Guardianile, et nad olid juba muutmas oma müügipoliitikat, kuid see sai avalikuks, kui pood vastas Twitteris  briti parlamendisaadiku Stella Creasy kriitikale. «Tere, Stella, me võtsime kuulda oma klientide tagasisidet ja järgmise aasta kevadeks on kõik meie mänguasjad sooneutraalsed,» seisis Twitteri vastuses.

Oma avalduses teatas poekett, et nad pakuvad suurt valikut lõbusaid ja harivaid mänguasju, mille disain sobib lastele soost sõltumata. Nende poodide arv, kes pakuvad eraldi poiste ja tüdrukute mänguasju, on langenud aastaga  60 protsenti. Survegrupp Let Toys be Toys raporti kohaselt on tänavu viiendikus poodides mänguasjad grupeeritud soo järgi, samas kui mullu jõulude paiku oli nii pooltes poodides.

Survegrupp, mis alustas tegevust 2012. aastal, kutsub kaupmehi üles lõpetama sooliste stereotüüpide kinnistamist mänguasjapoodides, kus kööginurki ja värvimiskomplekte soovitatakse tüdrukutele ning teaduskomplekte ja arstikohvrit poistele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles