Nördinud sotsid: linnajuhtide palgatõusuks oli tarvis parkimistasusid tõsta!

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Laats.
Lauri Laats. Foto: Erakogu

Tallinna volikogu sotsiaaldemokraatide fraktsioon avaldas nördimust asjaolu üle, et tõsteti linnajuhtide palkasid, suurendati Tallinna Televisiooni eelarvet ja laiendati südalinna parkimistsooni, kus parkimine muutub tasuliseks ööpäev läbi.

«Parkimistasu tõus, mis mõjutab kümneid tuhandeid linnaelanikke, võeti vastu ilma igasuguse eelneva aruteluta mõne minuti jooksul. See oli sõna otses mõttes üle öö tehtud otsus,» väljendas Tallinna sotsiaaldemokraatide fraktsiooni juht Lauri Laats nördimust. «Ebameeldivalt üllatas, et IRLi ja Reformierakonna fraktsiooni liikmed lahkusid volikogust juba pärast eelarve teist lugemist ega osalenud nende linna jaoks põhimõtteliste küsimuste otsustamisel üldse,» lisas Laats.

Sotside hinnangul plaanitakse linlaste rahakotist parkimistasudena täiendavalt võtta 980 000 eurot. «Otsusega laiendatatakse südalinna parkimistsooni, kus parkimine muutub ööpäev läbi tasuliseks. Linnapea Edgar Savisaar tõstis enda palka 1000 euro ja abilinnapeade palku 500 euro võrra kuus,» vahendas Laats.

«Parkimistasu tõstmisest tuleneva lisatuluga tõsteti ka Tallinna Televisiooni eelarvet 200 000 euro võrra, järgmisel aastal kulub linnavalitsuse propagandakanalile 3,2 miljonit eurot. Sotsiaaldemokraatide ettapanek suurendada laste spordi- ja huvitegevuse eelarvet, et kooliväline tegevus muutuks kättesaadavamaks suuremale hulgale lastele, oleks maksnud 2,3 miljonit eurot,» on sotsid nördinud.

«Kavatseme need viimase hetke otsused jaanuaris uuesti volikogu päevakorda võtta. Tallinnas pargib autot rohkem inimesi, kui on Tallinna Televisiooni vaatajaid ja kümnete tuhandete inimeste rahakotti mõjutavad otsused tuleb päevasel ajal koos huvirühmadega läbi arutada,» lisas Lauri Laats.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles