Rahva usaldus valitsuse suhtes tõusis poole aastaga kaks protsenti

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil ministrid Siim-Valmar Kiisler, Jaak Aaviksoo ja peaminister Andrus Ansip riigikogu infotunnis.
Pildil ministrid Siim-Valmar Kiisler, Jaak Aaviksoo ja peaminister Andrus Ansip riigikogu infotunnis. Foto: Andres Haabu

Värske Eurobaromeetri uuringu andmeil usaldab valitsust 38 protsenti Eesti elanikest.

Võrreldes maikuus toimunud samalaadse küsitlusega on usaldus kahe protsendipunkti võrra tõusnud.

Euroopa Liidu riikide seas on Eesti valitsus usaldusnäitaja poolest kaheksas. Kõigi Euroopa Liidu liikmesriikide keskmine valitsuse usaldusnäitaja on 23 protsenti. Kõige rohkem usaldavad oma valitsust rootslased, luksemburglased, soomlased ja austerlased, kõige vähem hispaanlased ja kreeklased.

Usaldus Euroopa Liidu vastu on Eestis kõigi liikmesriikide seas kõige kõrgem. ELi usaldab 56 protsenti Eesti elanikest ja see on 10 protsendipunkti enam kui pool aastat tagasi. Kogu ELis kõige vähem (46 protsenti) arvatakse Eestis, et kokkuhoiumeetmetes on süüdi EL, samas on väga tugev nõustumine sellega, et EList on abi oma kodanike kaitsmisel (74 protsenti) ja elukvaliteedi parandamisel (61 protsenti).

Samuti on Eesti üks tugevamaid euro toetajaid. Ühtse valuuta ja rahaliidu poolt on 76 protsenti küsitletutest, mida on kolme protsendipunkti võrra enam kui maikuus. Vaid kolmes riigis (Luksemburg, Sloveenia ja Slovakkia) on toetus eurole veel kõrgem. ELi keskmine on 52 protsenti.

Eurobaromeetri küsitlus viidi läbi tänavu novembris. Silmast silma intervjuudes küsitleti Eestis 1000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles