Elitaarsus ei tohi olla siht

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Karulin ütles, et on tegutsenud nii ajakirjaniku, kriitiku kui ka juhina ja omandanud neis ametites Sirbi peatoimetajale vajalikke kogemusi.
Ott Karulin ütles, et on tegutsenud nii ajakirjaniku, kriitiku kui ka juhina ja omandanud neis ametites Sirbi peatoimetajale vajalikke kogemusi. Foto: Mihkel Maripuu

Sirbi tulevane peatoimetaja Ott Karulin soovib arendada kriitikakunsti ja peab tähtsaks tsiteeritavust.

Uuel aastal Sirbi peatoimetajana tööle asuv Ott Karulin (33) näeb kultuuriajalehe lugejana inimest, kes huvitub kultuurist ja selle suhtest ühiskonnaga. «Väga lai definitsioon, aga nii ongi,» arvab sel kevadel Tartu Ülikoolis teatriteaduse doktorikraadi kaitsnud mees.

Karulin arvab, et ideaalis peaks Sirpi aeg-ajalt lugema vähemalt iga eesti keelt valdav inimene, kel on kõrgharidus. Või vähemalt humanitaarne kõrgharidus. Aga seda eeldusel, et Sirbis tõstatatud teemad jõuavad laiema lugejaskonnani päevalehtede ja veebiportaalide kaudu ning seda siis juba nende meediumite võimalusi ja takistusi silmas pidavas sõnastuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles